Fakturering

Ara tar emot bara nätfakturor. Ara inte mottagar eller betalar fakturor som kommer via e-post eller som kommer till Ara i pappersform.

Vi tar endast emot fakturor enligt Europanormen från och med 1.4.2021. Om ett företag av berättigad anledning inte kan skicka en faktura enligt Europanormen inom den föreskrivna tidsramen, måste en övergångsperiod avtalas med verket separat vid beställning eller upprättande av avtal.

Dock måste alla fakturor alltid uppfylla de obligatoriska fakturainnehållskraven som definieras i momslagen. Mer information om fakturakraven finns på Statskontorets webbplats.

Faktureringsadress för elektronisk fakturering:

FO-nummer: 0948320-5
EDI-kod: 003709483205
Operatör: OpusCapita Solutions Oy, förmedlarkod E204503

Om företaget saknar ekonomiprogram som har e-faktureringsmöjlighet kan du använda den statliga, tills vidare kostnadsfria e-fakturatjänsten (Basware Supplier Portal) för att skapa och skicka e-fakturor. Anvisningar och mer information om användningen av e-fakturatjänsten finns på Statskontorets webbplats:

Statskontorets anvisningar för nätfakturering – Skicka en faktura till staten

Fakturareferenser

I fakturareferenserna ska beställarens namn anges. Dessutom ska andra avtalade uppgifter för fakturans tilldelning anges.

Betalningstid för fakturor

Betalningsvillkoret är 21 dagar.

Fakturbilagor

Vi tar emot bilagor till e-fakturor även i elektronisk form. Den rekommenderade filformatet för bilagor är pdf.

Om fakturerare har inte FO-nummer

Om fakturerare har inte FO-nummer (t.ex. privatpersoner), kan fakturor skickas i pappersform till addressen nedanför (bildlässningstjänst).

Finansiering- och utveclingscentralen för boendet (Ara)
PB 96644
01051 LASKUT

OBS. Endast en faktura per kuvert får skickas till skanningstjänsten. Skanningstjänstens postboxadress måste vara angiven både på kuvertet och på fakturan.  Fakturorna måste uppfylla kraven enligt mervärdesskattelagen, innehålla tillräckliga uppgifter om leverantören samt andra uppgifter som är nödvändiga för betalningen.

Publicerad 01-06-2018 kl. 0.01, uppdaterad 23-05-2024 kl. 15.52